Lasersko lečenje gljivične infekcije noktiju

Lasersko lečenje gljivične infekcije noktiju

Šta je gljivična infekcija noktiju?

Najčešce bolesti noktiju u medicini poznatije pod nazivom tinea ungium ili onikomikoza koje inače čine 50 posto abnormalnosti noktiju.

Gljivična infekcija može se manifestovati i na nogama i na rukama a ova vrsta infekcije najčesće je primetna po listanju vrhova i po promeni boje nokta ili noktiju. U najvećem broju slučajeva pojavljuju se na noktima stopala.A češće  se javljaju kod starijih muškaraca i  žena.

Faktori koji dodatno povećavaju rizik od izbijanja gljivične infekcije nokta:

Šta tačno izaziva gljivične infekcije nokta?

Gljivične infekcije na noktima izazuvaju gljivice tj. mikroskopski organizmi kojima da bi opstali sunčeva svetlost nije neophodna. Gljivica dermatofiti je najčešće odgovorna za infekciju nokta kao sto je na primer kandida.
Osim tih grupa gljivica ima i nekih kvasaca i plesni koji takođe mogu prouzrokovati infekciju nokta.

Najčešći dermatofit koji izaziva gljivičnu infekciju je Trichophyton rubrum. Ali prisutni su takođe i drugi uzročnici kao na primer  Trichophyton rubrum koji je i najčešći dermatofit koji izaziva gljivičnu infekciju, ali tu su i Epidermophyton floccosum, Trichophyton soudanense, Trichophyton interdigitale, Microsporum gypseum, Trichophyton violaceum i Trichophyton tonsurans. Neoscytalidium, Scopulariopsis i Aspergillus su plesni koje takođe prouzrukuju infekciju.

 

Najčešći simptomi gljivične infekcije nokta ?

Gljivične infekcije noktiju javljaju se češće na nožnim pristima nego na prstima ruku i u glavnom su kozmetički problem.
Nokti koji su inficirani simptomiziraju se najčešće po promeni boji nokta, nokat postaje beliji, žut ili zelenosmeđ. Takođe postaje zadebljan, neravan tj. iskrivljen i lomljiv. Nekad se takođe javlja i onycholysis, stanje u kome se nokat odvaja od prsta jer komadići zaraženog nokta se sakupljaju ispod zdravog dela nokta i odvajaju nokat tako od svog ležišta.

I postoji još jedan od simptoma koji se retko pominje a vezan je za gljivice na noktima a to je dermatophytids . Gde se pojavljuju lezije na koži koja nije zahvaćena gljivičnom infekcijom i stanje je veoma slično alergijskoj reakciji, osipu ili svrabu na delu tela na kom nema gljivica

Koje metode za lečenje gljivica postoje ?

Lečenje gljivica na noktima može dosta dugo da traje i uglavnom je skupo i teško. Doktor vam po pravilu može prepisati jedan od tri oralna antifungalna leka: terbinafin, itrakonazol ili flukonazol. Takođe postoje neke kreme i masti koje su dostupne u slobodnoj prodaji u apoteci i za njih nije potreban recept. Koja je najbolja krema (mast) za gljivice na noktima teško je reći jer problem je što kreme ne prodiru u nokatnu ploču i ne uništavaju efikasno gljivice. Iz tog razloga lečenje može biti dugotrajno gde je takođe potrebno biti uporan.
Međutim odnedavno se pojavio novi metod u lečenju gljivica koji se pokazao veoma uspešnim i pristupačnim što se cene tretmana tiče.
U pitanju je lasersko lečenje gljivičnih infekcija noktiju. U Blumenu ga koristimo od oktobra 2021. godine i kroz naše iskustvo u primeni tog tretmana možemo vam garantovcari rezultat.
Da bi se uspešno suzbila infekcija potrebno je odraditi četiri tretmana sa razmakom od sedam dana. Nakon toga novi nezaraženi nokat počinje nesmetano da raste!
Američka agencija za hranu i lekove  takođe je odobrila upotrebu lasera za lečenje gljivičnih infekcija.

Kako Laser leči onychomycosis, gljivičnu infekciju noktiju?

Laserski uređaj emitira impuls energije koji prenosi toplinu na tkivo sa kojima se dodiruje.

Laser se teoretizira kako bi pokazao antifungalnu aktivnost kada stanice plijesni ili gljivica apsorbiraju tu toplinu, što ubija mikrob.

Cena jednog tretmana: 1.500 RSD

Informacije: 063 7 31 31 32

gljivicna infekcija noktiju

Kontakt

Studio Blumen
Vizantijski Bulevar 80A
18000 Niš

Tel: 063 7 31 31 32
E-Mail: info\a\blumen.rs

*Parking na trotoaru ispred salona je besplatan


Između Rode i DISa, u zgradi sa UNI Credit Bankom

TRENUCI UZIVANJA ZA TVOJU POSEBNU OSOBU.

Ne možeš da odlučiš šta da pokloniš svojoj voljenoj osobi? Naša gift kartica im daje mogućnost da odaberu bilo šta iz ponude naših usluga.

Budite slobodni da odaberete bilo koju od naših usluga, čak možete upisati i poruku. Iznos je prilagodljiv, tako da možete sami odabrati vrednost vaučera.

Za sve informacije o tretmanu i zakazivanjima obratite nam se s poverenjem.

Studio Blumen, Tel: 063 7 31 31 32
Vizantijski Bulevar 80A, Niš
*Parking je besplatan, u zgradi sa Unicredit Bankom, preko puta očne klinike Maja